Ticaret Odası Başkanlığı tarafından ilçemizde; “Şereflikoçhisar’a özgü marka yemek arayışı” başlatılmasından sonra geçtiğimiz hafta Yıldırım Tesislerinde konuyla alakalı yemek sunumu yapıldı.

Tuzla kaplanmış kuzu ile 3 çeşit köfte türünün Şereflikoçhisar’a özgü marka yiyeceği olabileceği belirtildi.

İlçenin işadamları ve lokantacıları biraraya gelerek hem kuzu ve 3 çeşit köfte türü bizzat tadıldı.
Ticaret Odası Başkanı Yasin Tekin, konuyla ilgili olarak bir konuşma yaptı.

Tekin konuşmasında; “İlçemizde tuz, ana sektörlerin başında yer alıyor. Yapacağımız özel yemekte tuzda kuzu ve Koçhisar köftesini marka yapmak istiyoruz. Akçabaat tarzı Koçhisar köfte, Koçhisar kasap köfte ve Koçhisar kaşarlı köftelerinden en çok beğenileni ilçemizin marka yiyeceği yapmak istiyoruz.

Şereflikoçhisar’da E-90 Karayolu boyunca bulunan tesislerimize bir marka ürün yaratmak istiyoruz. Bu konuda hedefte 3 firma var. Altuğlar, Hamdi Yılmaz ve Yıldırım Tesisleri…

Bunun için bugün tuzda kuzu ile 3 farklı köfteyi tanıtacağız. Bunlar üzerinde fikirlerinizi dinleyip, onun üzerinde çalışacağız.

Marka köftenin belirlenmesinin ardından çarşı merkezinde bu ürün halka tattırılacak, ilçenin her köşesine reklam ve afişler asacağız. Ticaret Odası Başkanlığı olarak reklam, tanıtım ve bütçe konusunda üzerimize düşeni yapacağız.” Şeklinde konuştu.

İlk olarak özel gün yemekleri olması için tuzda kuzu tanıtıldı daha sonra da sırasıyla 3 çeşit köfte türü tanıtıldı.

Kaşarlı köfte ve Akçaabat tarzı Koçhisar köfte üzerinde yoğunlaşılırken bu iki çeşit köfte üzerinde çalışmalar yapılacak.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çetin de Şereflikoçhisar’da üretilen tahinli pidenin ilçeye tescillenmesi için başvuruda bulunduğunu belirterek, “İlçemizde üretilen tahinli pidenin ‘Şereflikoçhisar tahinlisi’ olarak tescillenmesi için müracaatta bulunduk. Kısa sürede sonuca ulaşacağız.” dedi.

Gösterim: 792