İlçemizde bir süre önce marka bir yemek oluşturmak ve bunu yaygınlaştırmak için başlattığımız çalışmayla ilgili değerli hemşerilerimiz, sosyal medya, basın ve direkt irtibat yöntemiyle yoğun ilgi gösterdiler. Çok güzel fikirler ve öneriler çıktı. Dostlarımız unutulmaya yüz tutmuş eski yemek ve tatlarımızı hatırlattılar. İlçemizden yurt dışından, Aydın’dan, ülkemizin her yerinden katılımlar oldu. Bu bizi çok mutlu etti. Öneriler arasında bir jüri oluşturup yemek yarışması yapmak. Mercimekli bulgur pilavı, Devekovan peyniri, Asıda, aşure, arap aşı, karma katma cacığı, topalak köftesi, yahni, kömbe, tava, güveç, Koçhisar peynirli pidesi, köy böreği, pekmezli kabak gibi buna benzer öneriler geldi. Her bir fikir için dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bu konuyla ilgili olarak fikir alışverişinde biraz daha bulunup bu fikirleri geliştirmemiz gerekiyor. Biz 26.01.2017 tarihinde Yıldırım Tesislerinde fırında tuzda kuzu ve üç çeşit köfte denemesi yaptık. Olumlu ve güzel oldu. Köfteyi yol boyunda ticari olarak düşünüyoruz, tuzda kuzu kebabını ise özel gün yemeği olarak sunmak istiyoruz. Fakat iki yemeği de biraz geliştirmemiz gerekiyor. Önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelerek son haline karar vereceğiz. Karar verilen köfte türünü İş Bankasının önündeki meydanda halkımızın beğenisine sunacağız. Bu tarihide ileride kamuoyuna sunacağız.

Değerli dostlar bu süreçte görüş ve öneriler bizde şu fikirleri oluşturdu. Biz bunları 3 kategoriye ayırdık.

1-           Yol boyu ticarileşmiş markalaşmış ürün (köfte, tava, güveç, tuzda kuzu)

2-           Eski lezzetlerimiz, ev yemeklerimiz ve tatlılılarımız (Topalak, asıda, mercimekli bulgur pilavı, telteli vb.)

3-           Şuan yapılmaya devam eden bize ait veya dışarıda da kullanılan yemek çeşitlerimiz.

Biz burada bayan kardeşlerimizi de konuya dâhil etmek bu kardeşlerimizin yaptığı 2. ve 3. kategorideki (eski lezzetler ve şuan yapılan yemekler) yemekleri yapmalarını iki ayrı kategoride değerlendirme yaparak 1.,  2. ve 3. lere  ödül vermeyi  bu yemeklerin gelişmesini ve yaşamasını sağlamak istiyoruz. Bu konuda jüri oluşturarak baharda şenlik şeklinde bu yemekleri sunmak istiyoruz. Ayrıca tahinli pidemiz için coğrafi işaret olmak için başvurumuzu yaptık. Tahinli pidede bir standart oluşturmak için çalışmalar yapacağız.

Ayrıca köy ürünlerimizin ve bayan kardeşlerimizin ürünlerini satabileceği ücretsiz kirasız bir dükkan açacağız. Buraya da halkımızın ilgi göstermesini ve burada ürününü satabilecek kardeşlerimizin utanmamasını ve bunu ilçemizde hizmet olarak görmesini istiyoruz. Bu konuda Ticaret odasında direkt ulaşabilirler.

Gösterim: 763